עו"ד רועי גוטמן הינו מומחה לדיני עבודה. רועי עומד בראש מחלקת דיני עבודה באיתן מהולל שדות.
רועי מלווה ארגונים מקומיים ובינלאומיים מתחומים שונים (תעשייה, היי-טק, תקשורת, ביו-טכנולוגיה, אבטחה, תעופה, מלונאות, בנקאות ועוד) בכל ההיבטים הרלוונטיים לדיני עבודה. הוא מלווה מעסיקים בהליכי רה-ארגון ובעסקאות מיזוג ורכישה מורכבות.
רועי מעניק ייעוץ משפטי בסוגיות שונות, לרבות ניהול כוח אדם, ניהול סיכונים, טיפול במשברים ויישוב סכסוכי עבודה.
בנוסף, רועי עוסק בליטיגציה וצבר הישגים משמעותיים רבים בבתי הדין לעבודה.
לשכת עורכי הדין בישראל, 2002.
עברית, אנגלית.
ניסיון הוראה
מעביר ימי עיון, הרצאות והשתלמויות בנושאים מגוונים הקשורים לדיני עבודה פרטיים וקיבוציים בפורומים שונים.
נמנה על צוות המרצים של מכללת עתודות – המרכז ללימודי מקצועות השכר בישראל.
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בארץ, נשלחו אליכם ביום 18.3.2020 וכן ביום 24.3.2020 חוזרי לקוחות בהם ריכזנו שאלות שונות שעלו בהיבטי…
משבר הקורונה – היבטי שכר ותעסוקה – חוזר לקוחות 2 בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בארץ, שלחנו אליכם ביום 18.3.2020 חוזר…
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בארץ ניתנו לאחרונה הוראות שונות של משרד העבודה אשר נועדו לנסות להתמודד עם המצב. התפשטות הנגיף…
בחודש האחרון עסקו העיתונות והתקשורת בפרשת עובדת חברת YES שנחשדת במעילת עשרות מיליוני שקלים מהחברה. בהתאם לפרסומים, העובדת הועסקה בהנהלת…
רובנו נטלנו בשלב כזה או אחר בחיינו המקצועיים חלק בהליך מיון לקבלה לעבודה. הליך זה בשנים האחרונות אף הלך והפך…
בשבועות האחרונים פורסם באמצעי התקשורת בארה"ב ובארץ על פיטוריה של בחורה צעירה מהעיירה טרלוק שבקליפורניה בעקבות סטאטוס פוגעני ומאיים שכתבה…
בעידן בו העולם הפך להיות "כפר גלובלי קטן", בעקבות ההתפתחות הרבה של אמצעי התקשרות והתחבורה, כאשר חברות ישראליות רבות, בעיקרי…
לראשונה פסק ביה"ד כי גילו המבוגר של עובד צריך להיות שיקול ל"כף זכות" שימנע את פיטוריו, ואין די בכך שגילו של העובד אינו שיקול שלילי בהחלטת הפיטורים של המעסיק
שנת 2016 שעומדת להסתיים הביאה איתה שינויי חקיקה ופסיקה חשובים בתחום דיני העבודה, שעתידים להשפיע על עולם העבודה בשנים הקרובות
בית הדין לעבודה דחה תביעה של עובדת שטענה כי מעבר החברה מאבן יהודה להרצליה אילץ אותה להתפטר לאחר חופשת לידה
כיצד העובדה שערב חג השבועות חל השנה בשבת עלולה להשפיע על השכר המגיע לעובדים? האם עובד מחוייב לעבוד בחג אם המעסיק מבקש? וכיצד ניתן לקחת חופשה במהלך חודש הרמדאן – על אף שמדובר בימי עבודה רגילים?
שעות הטיסה בנסיעות עבודה ליעדים מרוחקים וקרובים הם הכרח במששרות רבות – אך, האם הן נחשבות כשעות עבודה המזכות את העובד בשכר, או שמא מדובר בשעות שהן בגדר זמן הגעה לעבודה בלבד?
סוגיות משפטיות הנוגעות לכללי האסור והמותר מצד מעסיק בהליך מיון של מועמדים לעבודה עלו לאחרונה שוב לסדר היום
וגם: המעסיק לא הפריש לקרן הפנסיה? בית הדין יחייב לפצות את העובד ולהשלים את החסר
מה השכר שמגיע לעובדים שאינם מועסקים בימי החג? באילו מקרים המעסיק יכול לחייב את העובדים לעבוד? ומה הדין לגבי עובדים שאינם יהודים? שאלות ותשובות לקראת החג
עברתם ראיון עבודה למשרה נחשקת אך המראיין נעלם בלי להחזיר לכם תשובה? מעכשיו זה לא חוקי: תיקון חדש לחוק מחייב מעסיקים לעדכן את המועמדים לגבי החלטתם – בין אם היא שלילית או חיובית. ומה לגבי הנימוק?
בעסקאות השקעה ומיזוג בתעשיית הטכנולוגיה, פעמים רבות מתעורר ספק ביחס לתוקפם המחייב של הסדרים, עליהם חתומים עובדים, בדבר אי…
בפסיקתו מיום 4.12.2016 חייב לראשונה בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב מעסיקה לשלם לעובדת שפוטרה בגיל 63, פיצויים משמעותיים בסך…